Blog

Wil je meer weten over online marketing, social media en webdesign?
Op deze blogpagina schrijf ik regelmatig interessante posts en geef ik waardevolle tips.

Het belang van een sterke online aanwezigheid voor het MKB

In de snel veranderende zakelijke wereld van vandaag is een sterke online aanwezigheid van cruciaal belang voor ondernemers in het MKB (Midden- en Kleinbedrijf). De manier waarop consumenten informatie zoeken, winkelen en beslissingen nemen, is drastisch veranderd door de opkomst van het internet en digitale technologieën. In deze blogpost gaan we het belang van een sterke online aanwezigheid voor het MKB verkennen en waarom het essentieel is om te slagen in de moderne zakelijke omgeving.

Lees meer »

SEO handleiding voor beginners

SEO is in veel gevallen het startpunt van je online marketing aanpak. Bovendien is het een belangrijk onderdeel voor het lange termijn-succes van je online vindbaarheid. Wil je meer bezoekers naar je website genereren via zoekmachines, zonder te adverteren? Dan moet je aan de slag met Search Engine Optimization. Ik vertel precies waar je moet beginnen. Lees deze handleiding, en krijg meer websitebezoekers vanuit Google!

Lees meer »

Wat voor content moet ik maken?

Je staat op het punt om een content marketing strategie in te voeren. Met als doel het realiseren van méér leads. En dan natuurlijk leads van hoge kwaliteit. Er moeten blogs, whitepapers en video’s komen. Alleen welke content moet je precies maken? Welke onderwerpen vinden de lezers interessant? Waarvoor laten zij contactgegevens achter? Laat je inspireren en creëer waardevolle content!

Lees meer »

Social media strategie

Succes op social media is iets waar veel bedrijven naar streven. Dat gaat je niet lukken door volgers te kopen, een paar hashtags onder je post te zetten of dagelijks content te pushen. Hiervoor is een strategie nodig, een echte social media strategie. Social media is bijna niet meer weg te denken uit een algemene online strategie. Met een social media strategie beschrijf je eigenlijk hoe en waarom je social media gaat inzetten. Laten we er samen induiken! Wat staat je te wachten?

Lees meer »

De échte customer journey is rond

Google eens op ‘customer journey’ of ‘klantreis’ en je wordt doodgegooid met allerlei blogs over het standaard verhaaltje over ‘de customer journey’. Het kindermarketing AIDA-model of het door Google heilig verklaarde ‘See-Think-Do-Care-model’. De A is van Attention, de I is van Interest…. etcetera. Het is juist wat er staat, alleen werkt het niet in de praktijk. Om de simpele reden dat er in het menselijk brein veel meer factoren van belang zijn waarop een consument zijn keuze baseert. Wat is dus de echte customer journey?

Lees meer »

Online leadgeneratie: hoe pak je dat aan?

Levert jouw website genoeg op? Krijg je genoeg leads uit je strategie? En wat is je volgende stap? Online succes begint met succesvolle leadgeneratie. Pak je potentiële klant bij de hand en zorg dat deze bezoeker méér dan slechts bezoeker wordt. 

Lees meer »

Zoekwoordenonderzoek: een praktische handleiding

Het startpunt van zoekmachine-optimalisatie is een zoekwoordenonderzoek. Het vormt de basis en het startpunt voor SEO, omdat je met dit onderzoek bepaald welke content het meest relevant is voor je bezoekers. Maar hoe weet je dan wat je precies moet doen? Waar begin je en wat zijn de aandachtspunten? In dit blog vertel ik je meer over het zoekwoordenonderzoek en welke tools je hiervoor kunt gebruiken.

Lees meer »

Waarom je online marketing uitbesteden?

Je wilt online aanwezig zijn en online je klanten aantrekken, maar ga je zelf aan de slag of wil je de online marketing uitbesteden? Je wilt immers voorop lopen en de oneindige online mogelijkheden met beide handen aangrijpen. Tegelijkertijd wil je je richten op de dagelijks bedrijfsactiviteiten zonder daarbij het overzicht te verliezen. Je staat daarom voor een belangrijke keuze: wordt het in-house gehouden of is het uitbesteden van de online marketing toch een stuk effectiever? Ik geef je 10 redenen waarom het uitbesteden van online marketing een effectieve investering kan zijn.

Lees meer »